ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία Οδό

Φονική καραμπόλα με νεκρούς και τραυματίες στην Εγνατία Οδό

Τουλάχιστον 5 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την καραμπόλα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία.Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ. Ο οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το τροχαίο σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν νταλίκα φορτωμένη με 19 τόνους σταφύλια προκάλεσε καραμπόλα 35 αυτοκινήτων. Τα οχήματα είχαν ακινητοποιηθεί στο σημείο λόγω εργασιών συντήρησης του δικτύου της ΔΕΗ. Η νταλίκα όσο και το αυτοκίνητο που προσέκρουσε τυλίχθηκαν στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του οχήματος ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος.

Την νταλίκα οδηγούσε ένας 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας ο οποίος και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Για την υπόθεση συνελήφθη επίσης και ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας για την εκτέλεση των έργων ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

Από τη σύγκρουση έχασαν συνολικά τη ζωή τους 5 άτομα οι 4 εκ των οποίων στο σημείο του δυστυχήματος ενώ ο ένας από αυτούς εξέπνευσε το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια χειρουργείου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο μικρά παιδιά, το ένα 6 μηνών και το άλλο 1,5 έτους τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο οδηγός της νταλίκας

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού οχήματος επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα. Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Υποστήριξε επίσης πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Στην κατάθεση του ο Ρουμάνος οδηγός ανέφερε ότι, στα διόδια Πολυμύλου στο ταμπλό είδε ένδειξη ότι είχε πρόβλημα στα φρένα. Όταν έφτασε στο σημείο που τα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα, δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα. Έπεσε επάνω τους και μάλιστα πιθανολογείται ότι η νταλίκα άρπαξε φωτιά επειδή είχαν ανάψει τα λάστιχα.

Ο διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθος Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων» στην Εγνατία Οδό.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες. Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Υπενθυμίζεται ότι στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.

Στο σημείο μετέβη και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν.

«Για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», τόνισε στις δηλώσεις του.

Σοκάρουν οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και οι εκόνες από το δυστύχημα (vid)

Πηγές βίντεο: verianet.gr, voria.gr, laikoyra.gr, rthess.gr, thestival.gr, laikoura.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ: Φωτογραφία αναγνώστη από τη μεγάλη καραμπόλα στην Εγνατία

Καραμπόλα στην Εγνατία: Απανθρακωμένος ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: Επιχείρηση απεγκλωβισμού επιβατών

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία: Στο χειρουργείο τρεις τραυματίες

Καραμπόλα στην Εγνατία - Οδηγός νταλίκας: «Δεν μου έκανε σήμα κανείς»

Καραμπόλα στην Εγνατία: Αποκαλυπτική μαρτυρία για την καραμπόλα

Καραμπόλα στην Εγνατία Οδό: «Ερχόταν σαν τρελός» (vid)

Εγαντία οδός: Άνοιξε το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη

Καραμπόλα στην Εγνατία: Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε ο οδηγός της νταλίκας