ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται 2.128 προσλήψεις με έξι διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

Έρχονται 2.128 προσλήψεις με έξι διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

Έξι μεγάλους διαγωνισμούς πρόκειται να εκδώσει το ΑΣΕΠ έως το τέλος του έτους, που αφορούν σε 1.483 θέσεις μόνιμου και 645 θέσεις εποχικού προσωπικού.

Οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ (600 θέσεις) και της Στατιστικής Αρχής (33 θέσεις) βρίσκονται σε αρκετά ώριμο στάδιο και αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Έθνος, το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις του ΕΚΑΒ (200 Διασώστες), των ΕΛΤΑ (645 Διανομείς, Οδηγοί και Διαμετακομιστές), της ΟΣΥ (450 Οδηγοί και Τεχνίτες) και του ΜΕΤΡΟ (200 Ηλεκτροδηγοί, Εκδότες και Ελεγκτές Εισιτηρίων).

Αναλυτικά:

200 διασώστες στο ΕΚΑΒ

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να υποβληθεί στο ΑΣΕΠ το αίτημα του υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 200 μόνιμων υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

33 θέσεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ για έγκριση βρίσκεται η προκήρυξη πρόσληψης 33 μόνιμων υπαλλήλων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με τη διαδικασία της σειράς προτεραιότητας.

645 εποχικοί στα ΕΛΤΑΤ
Το τελικό «ok» του υπουργείου Οικονομικών αναμένει το αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων για 645 θέσεις εποχικού προσωπικού, για να σταλεί στο ΑΣΕΠ προς έκδοση. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά, ωστόσο μέχρι τις γιορτές πρέπει να έχει επιλεγεί το νέο προσωπικό που θα εργαστεί στον φορέα με εποχικές συμβάσεις τεσσάρων και οκτώ μηνών, με πλήρη και μερική απασχόληση.

600 μόνιμοι στη ΔΕΗ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «μπλοκαρισμένες» στο θέμα της εντοπιότητας βρίσκονται οι προκηρύξεις της ΔΕΗ που αφορούν στην πρόληψη συνολικά 600 εργαζομένων όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Ήδη, τα επιτελεία του ΑΣΕΠ και της Επιχείρησης συνεργάζονται προκειμένου να επιλυθούν τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και όπως όλα δείχνουν το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, θα εκδοθεί από το Εθνικό Τυπογραφείο η πρώτη από τις δύο προκηρύξεις της ΔΕΗ.

450 οδηγοί και τεχνίτες στην ΟΣΥ

Καθ’ οδόν προς το ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα της εταιρείας ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών για την πρόσληψη 330 οδηγών και 120 τεχνητών.

200 μόνιμοι στο ΜΕΤΡΟ

Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι αρμόδιοι εκτιμούν πως θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη πρόσληψης περίπου 200 ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών, αλλά και τεχνικού προσωπικού στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ).

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ: «Ανοίγουν» τέσσερα νέα προγράμματα για ανέργους