ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων (pics)

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για κλοπή πολυτελών αυτοκινήτων (pics)

Έκλεβε οχήματα μεγάλης αξίας και στη συνέχεια τα πωλούσε σε εξευτελιστικές τιμές-Πώς ο ίδιος και άλλα τέσσερα άτομα έστησαν το κόλπο

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε γνωστός αθλητής του μπάσκετ, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μπασκετμπολίστα, ο οποίος αγωνίζεται σε ομάδα Γ' Εθνικής, ενώ στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα ομάδας της Α1.

Ο ίδιος με άλλα τρία άτομα, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, η οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διέπραττε κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην κυκλοφορία με παραποιημένα τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο μπασκετμπολίστας.

ast3

Πώς έστησαν το μεγάλο κόλπο

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης με το όνομα «Θησέας» οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις ατόμων, ηλικίας 32, 44 και 49 ετών, ενώ αναζητείται ένας 37χρονος συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, τα μέλη της σπείρας, τα οποία είχαν διακριτούς ρόλους οδηγούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα μεγάλης αξίας στο συνεργείο αυτοκινήτων του 44χρονου, όπου παραποιούσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και αφού προέβαιναν σε έκδοση νέων άδειών κυκλοφορίας με στοιχεία τρίτων προσώπων, τα διέθεταν στην κυκλοφορία.

ast2

Μέχρι στιγμής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με παραποιημένα χαρακτηριστικά. Κατασχέθηκε επίσης ένα αυτοκίνητο ταξί, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένας ηλεκτρικός τροχός και πέντε κουτιά που περιείχαν πλήθος πόντες με διαφορετικούς χαρακτήρες και σύμβολα.

Όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 49χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

Έθαψε και «έχτισε» τη μητέρα της κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού της (pics)