ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνελήφθη 29χρονος για δεκάδες κλοπές σε ιερούς ναούς

Πάτρα: Συνελήφθη 29χρονος για δεκάδες κλοπές σε ιερούς ναούς

Συνελήφθη στην Πάτρα την Τετάρτη (15/10) από αστυνομικούς ένας άνδρας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, ο 29χρονος, την Τετάρτη το πρωί, διέρρηξε τον ιερό ναό της Αγίας Φωτεινής Πατρών και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του σε κοντινή απόσταση από τον ιερό ναό, και τη σύλληψή του.

Από την προανάκριση, που ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης είχε διαπράξει από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τη σύλληψη του 62 κλοπές, σε Ιερούς ναούς στην Πάτρα, από τις οποίες είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 10.805 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο δράστης εισέρχονταν στο ναό είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα από τους γυναικωνίτες ή από τη σκεπή, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσε τα χρήματα από τα παγκάρια και τα τάματα από τις εικόνες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή.

Διαβάστε επίσης:

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η πώληση του ΟΛΠ

Θεσσαλονίκη: Δεν τα κατάφερε ο μοναχός που έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: Ανέβηκε στο Δημαρχείο και απειλούσε να πέσει

Λέσβος: Σκοτώνουν σκυλιά με φόλες – Εξοργισμένοι οι κάτοικοι

Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ από αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις