ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική έρευνα για συνεργασία αστυνομικών με παρακρατικούς

Αστυνομική έρευνα  για συνεργασία αστυνομικών με παρακρατικούς
Τις τυχόν σχέσεις παρακρατικών με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνά...

Κατεπείγουσα έρευνα και Ένορκη Διοικητική Εξέταση διεξάγει η ΕΛΑΣ για την τυχόν συνεργασία παρακρατικών στοιχείων με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε βίντεο που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, στο επίμαχο βίντεο εικονίζονται άτομα, κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο Σύνταγμα, τα οποία έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους – ένας εξ αυτών, μάλιστα, κρατούσε και λοστό – χαρακτηρίζονται ως παρακρατικοί και συνεργάζονται με αστυνομικούς για τη σύλληψη μέλους του ΑΝΑΡΣΥΑ.

Όπως φαίνεται από το ίδιο βίντεο οι άνδρες των ΜΑΤ αφήνουν, στη συνέχεια, τους κουκουλοφόρους να μεταβούν πίσω από τις τάξεις των αστυνομικών δυνάμεων στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Αμέσως μόλις προβλήθηκε το βίντεο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Ελευθέριο Οικονόμου τη διερεύνηση του θέματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας από την Ασφάλεια Αττικής και παράλληλα τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σημειώνεται, ότι μέχρι τώρα για τα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος έχουν συλληφθεί 17 άτομα, έχουν προσαχθεί ν άλλα 43, ενώ, σύμφωνα με πληροφόρηση της αστυνομίας, 49 αστυνομικοί έχουν διακομιστεί τραυματισμένοι στο «401» στρατιωτικό νοσοκομείο.