ΕΛΛΑΔΑ

Κρατούμενος για χρέη στο δημόσιο ο Ψωμιάδης

Κρατούμενος για χρέη στο δημόσιο ο Ψωμιάδης
Ελεύθερος μέχρι νεωτέρας αφέθηκε για την υπόθεση των στημένων ο πρώην ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου, Μάκης Ψωμιάδης...

Ελεύθερος μέχρι νεωτέρας αφέθηκε για την υπόθεση των στημένων ο πρώην ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου, Μάκης Ψωμιάδης.

Ανακριτής και εισαγγελέας μετά το πέρας της πολύωρης απολογίας του, διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικής εγγύσης ύψους 600.000 ευρώ, ενώ η εισαγγελέας κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος.

Πλέον τη διαφωνία αυτή μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέως καλείται να άρει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Ωστόσο ο Μάκης Ψωμιάδης θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι να ρυθμιστεί προηγούμενη εκκρεμότητα που έχει μετά από καταδικαστική απόφαση για χρέη προς το δημόσιο ύψους 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κρίση του ανακριτή να μην προφυλακιστεί ο Μπιγκ Μακ στηρίζεται σε δύο δεδομένα:

1. Δεν βρέθηκαν χρηματικά ποσά σε λογαρισμούς του Μάκη Ψωμιάδη που να σχετίζονται με παράνομη δράση από στοιχιματισμό και στήσιμο αγώνα

και

2. Δεν προέκυψε από τις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ παράνομη δράση που να σχετίζεται με στήσιμο αγώνα.

Μετά τη διαφωνία που ανέκυψε οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Χρήστος Μυλωνόπουλος και Χρήστος Στάθης έκαναν λόγο για «γενναία απόφαση», καθώς όπως είπαν «ουδέν απέδωσαν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του εντολέα τους», ενώ αποδείχθηκε πως δεν υπάρχουν στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, έξω από το ανακριτικό γραφείο περίμεναν με αγωνία τα δύο παιδιά του.