ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι Μαζιώτης - Ρούπα - Γουρνάς

Ελεύθεροι Μαζιώτης - Ρούπα - Γουρνάς
Χωρίς χειροπέδες και χωρίς τη συνοδεία βαριά οπλισμένων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής...

Χωρίς χειροπέδες και χωρίς τη συνοδεία βαριά οπλισμένων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής θα προσέλθουν αυτή τη φορά στη δίκη τους στις 24 Οκτώβρη οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», καθώς από την ερχόμενη Τρίτη θα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα-Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή μετά τη σύλληψή τους έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, δηλώνοντας μάλιστα υπερήφανοι και αμετανόητοι, μετρούν πλέον αντίστροφα τον χρόνο παραμονής τους στη φυλακή.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων καθώς στις 10 Οκτώβρη λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (18μηνο) που προβλέπει ο νόμος για όλους ανεξαιρέτως τους κατηγορούμενους.

Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται η επιβολή σε βάρος των τριών κατηγορουμένων των εξής περιοριστικών όρων:

* Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

* Υποχρεωτική διαμονή εντός των ορίων του νομού Αττικής.

* Υποχρεωτική διαμονή στις δηλωθείσες διευθύνσεις κατοικίας τους και

* Υποχρεωτική εμφάνιση ανά πέντε ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα-Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς οδηγήθηκαν στην ελευθερία πριν καν ακόμη δικαστούν λόγω της βραδείας απονομής της δικαιοσύνης που είχε ως αποτέλεσμα να προσδιοριστεί η δίκη τους στην… εκπνοή του 18μηνου.

Κατόπιν αυτού η σημερινή εξέλιξη ήταν…μονόδρομος για τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών καθώς ήταν υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και την Ποινική Δικονομία να αντικαταστήσουν την προσωρινή κράτηση και των τριών κατηγορουμένων με όρους.