ΚΟΣΜΟΣ

LIVE BLOG - Λεπτό προς λεπτό η ορκωμοσία Μπάιντεν: Ένα λαμπερό σόου υπό αυστηρά μέτρα

LIVE BLOG - Λεπτό προς λεπτό η ορκωμοσία Μπάιντεν: Ένα λαμπερό σόου υπό αυστηρά μέτρα

Ορκωμοσία Τζο Μπάιντεν: Ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν - Το μήνυμα - υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ κατά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρός Κάμαλα Χάρις βρίσκονται στο Καπιτώλιο, όπου είναι σε εξέλιξη η τελετή της ορκωμοσίας τους.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αφιχθεί στο Καπιτώλιο και ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος θα παραστεί στην τελετή, σε αντίθεση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Υπενθυμίζεται, ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά τις 3 (ώρα Ελλάδος) επιβιβάσθηκε στο Air Force One στην Βάση Άντριους και μετά την σύντομη αποχαιρετιστήρια τελετή υπό τους ήχους του τραγουδιού «My Way» και πέταξε για το θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.

Μάλιστα στην τελευταία, σύντομη, ομιλία της προεδρίας του είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο και ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση. «Θα επιστρέψω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», είπε απευθυνόμενος στους οπαδούς του.

Δείτε Live εικόνα από την Ουάσινγκτον:

Λαμπερό σόου υπό αυστηρά μέτρα προστασίας

Παρά τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας αλλά και τους περιορισμούς που δημιουργεί η πανδημία, η φετινή Ημέρα Ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί με λαμπρότητα.

Η Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ θα βρεθούν επί σκηνής, μαζί και με άλλους, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η οποία θα είναι μια βιτρίνα της διαφορετικότητας στην Αμερική, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του.

Η τελετή της ορκωμοσίας θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αφού ένας όχλος υποστηρικτών του Τραμπ επιτέθηκε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ επιδιώκοντας να αποτρέψει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το νομοθετικό σώμα.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στην Ουάσινγκτον στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr