ΚΟΣΜΟΣ

Απ' τον Ομπάμα στον ΛεΜπρον

Απ' τον Ομπάμα στον ΛεΜπρον

Συνάντηση με τον Ομπάμα είχε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, που παρακολούθησε στη συνέχεια αγώνα μπάσκετ με τον ΛεΜπρον.

Αγώνα μπάσκετ παρακολούθησαν στη Νέα Υόρκη, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, την ώρα που περίπου 200 άτομα διαδήλωναν στην περιοχή ενάντια στην αστυνομική βία. Νωρίτερα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και είχε απευθύνει ομιλία στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Η δούκισσα, που διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της παρέμεινε στη Νέα Υόρκη και επισκέφθηκε ένα κέντρο για παιδιά στο Χάρλεμ.
Εντύπωση και φωτογραφίες που έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου, προκάλεσε η συνάντηση του πριγκιπικού ζεύγους με τον ΛεΜπρον Τζέιμς αλλά και τον Τζέι-Z και τη Μπιγιονσέ. Μάλιστα ο γνωστός και ως Κινγκ Τζέιμς τους παρουσίασε μπλουζάκια των Cavaliers με συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας, καθώς μετέχει στις κινητοποιήσεις των ακτιβιστών για το θέμα.

Ο αγώνας των Cavaliers (του Τζέιμς) εναντίον των Nets τέλειωσε με 110-88 κι έκλεισε τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης Γουίλιαμ και Κέιτ στις ΗΠΑ. Η τελευταία μέρα του ταξιδιού τους περιλαμβάνει συνάντηση με θέμα την τεχνολογία και τη συνεργασία αναδόχων από ΗΠΑ και Βρετανία, στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ καθώς και επίσκεψη στο μνημείο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.


(Πηγή: BBC)

Σχετικές ειδήσεις