ΚΟΣΜΟΣ

Τζιχαντιστές θέλουν να πουλήσουν το ακέφαλο πτώμα του Φόλεϊ

Τζιχαντιστές θέλουν να πουλήσουν το ακέφαλο πτώμα του Φόλεϊ

Σοκαριστική έκθεση που έρχεται στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ, υποστηρίζει ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προσπαθούν να πουλήσουν το ακέφαλο πτώμα του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ, τον οποίο εκτέλεσαν εν ψυχρώ, μπροστά σε κάμερα τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την αναφορά, την οποία δημοσιεύει η New York Daily News, οι ισλαμιστές ζητούν περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη φρικιαστική ανταλλαγή στα σύνορα με την Τουρκία.

Η τρομοκρατική ομάδα προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να βγάλει χρήματα από τη σφαγή του 40χρονου αμερικανού ρεπόρτερ, ενώ υποστηρίζει ότι το πτώμα θα δώσει το απαραίτητο DNA για την εξακρίβωση των στοιχείων του θύματος.

Ανώνυμες πηγές επιβεβαίωσαν τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα που κάνει το γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ.

Πρώην Σύρος αντάρτης που μίλησε στην εφημερίδα υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει το πτώμα του Φόλεϊ δίχως οικονομικό αντάλλαγμα, ενώ ένας επιχειρηματίας φέρεται να μεσολαβεί στις διαπραγματεύσεις.

Άγνωστος είναι αυτή τη στιγμή ο ακριβής αριθμός των ομήρων που κρατάει το ΙΚ, ενώ τουλάχιστον δυο δυτικοί, ο John Cantlie, από τη Βρετανία, και μια 26χρονη Αμερικανίδα παραμένουν στα χέρια των φανατικών ισλαμιστών, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σχετικές ειδήσεις