ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Γυμνόστηθες Femen υποδέχθηκαν τον Στρος-Καν (photos)

Γαλλία: Γυμνόστηθες Femen υποδέχθηκαν τον Στρος-Καν (photos)

Τρεις γυμνόστηθες γυναίκες μέλη της οργάνωσης Femen ρίχθηκαν σήμερα (10/02/2015) το πρωί πάνω στο αυτοκίνητο του Ντομινίκ Στρος-Καν κατά την άφιξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στο δικαστήριο της Λίλλης στη βόρεια Γαλλία όπου δικάζεται για μαστροπεία , έγινε γνωστό από δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Φωνάζοντας "μαστροποί-πελάτες να κηρυχθούν ένοχοι", οι τρεις ακτιβίστριες αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που είχαν πάρει θέσεις μπροστά από το δικαστήριο και μία εξ αυτών σκαρφάλωσε στο καπό του αυτοκινήτου με τα σκούρα τζάμια που μετέφερε τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ενώ οι δύο άλλες στάθηκαν γύρω από το αυτοκίνητο, πριν τεθούν όλες υπό κράτηση.

Πρώην διεθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και για καιρό φαβορί για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2012, ο Στρος-Καν πρόκειται να αρχίσει σήμερα να δίνει εξηγήσεις για το ρόλο του σε πάρτυ τα οποία οργανώνονταν από ένα κύκλο φίλων στη Λίλλη, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Επί τρεις ημέρες θα έρθει σε αντιπαράσταση με πρώην πόρνες που στρατολογούνταν γι' αυτές τις βραδιές, γυναίκες που στη διάρκεια της έρευνας είχαν περιγράψει τις ερωτικές συνευρέσεις ως "σφαγή".

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστηρίζει πως αγνοούσε ότι οι παρτενέρ του ήταν πόρνες.

Στον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ μπορεί να επιβληθεί μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ για μαστροπεία με επιβαρυντικές περιστάσεις στη δίκη αυτή, η οποία αποτελεί στη Γαλλία το δικαστικό θέαμα της χρονιάς.

Σχετικές ειδήσεις