ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης: Άνδρες της ασφάλειας δέχθηκαν επίθεση

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Νέας Ορλεάνης: Άνδρες της ασφάλειας δέχθηκαν επίθεση

Εναντίον ανδρών της υπηρεσίας ασφαλείας (αρμόδιων για τον έλεγχο των επιβατών) του διεθνούς αεροδρομίου της Νέας Ορλεάνης, με μαχαίρι και εντομοαπωθητικό σπρέι, επιτέθηκε ένας 62χρονος, πριν τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών.

Ο ύποπτος, Ρίτσαρντ Γουάιτ, τραυμάτισε στο δεξί χέρι με το μαχαίρι έναν από τους άνδρες της ασφάλειας, ενώ επιτέθηκε σε δύο ακόμη με το σπρέι, διευκρίνισε ο σερίφης Νιούελ Νόρμαντ μιλώντας στον Τύπο.

Λίγο μετά, ένας αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του υπόπτου, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο στήθος, το πρόσωπο και το μηρό. Ο 62χρονος, οδηγός ταξί ο οποίος δεν είχε απασχολήσει παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, διευκρίνισε ο σερίφης.

Οι αστυνομικοί της εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) δέχθηκαν την επίθεση την ώρα που ήλεγχαν τις κάρτες επιβίβασης των επιβατών, ενώ οι πυροβολισμοί προκάλεσαν πανικό. Μια σφαίρα πέρασε μάλιστα ξυστά από έναν ταξιδιώτη, με αποτέλεσμα να γδαρθεί το χέρι του, την ίδια ώρα που άλλοι ταξιδιώτες υπέστησαν μικροτραυματισμούς.

«Δεν ξέρουμε αν ο δράστης ήταν ταξιδιώτης. Εμείς υποψιαζόμαστε πως όχι», δήλωσε από την πλευρά του αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις