ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus: Διαψεύδουν οι Γερμανοί την ύπαρξη «σημαντικού ευρήματος»

Συντριβή Airbus: Διαψεύδουν οι Γερμανοί την ύπαρξη «σημαντικού ευρήματος»

Η γερμανική αστυνομία διέψευσε τις πληροφορίες της Daily Mail που έκαναν λόγο για «σημαντικό εύρημα», μετά από έρευνα σε ένα από τα σπίτια του Αντρέας Λούμπιτς.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως κατέσχεσαν λογής χαρτιά και αντικείμενα, έπειτα από τετράωρη έρευνα στη μία από τις κατοικίες του 28χρονου συγκυβερνήτη της πτήσης της Germanwings, το οποίο φέρεται να μοιραζόταν με τη σύντροφό του.

Ένας υπολογιστής, δύο μεγάλες γεμάτες σακούλες και μία κούτα αφαιρέθηκαν από το ένα διαμέρισμα. Δημοσιεύματα, κυρίως του βρετανικού τύπου, έκαναν λόγο για «σημαντικό εύρημα», οπωσδήποτε όχι σημείωμα αυτοκτονίας.

ypologisths

Παρόλα αυτά, λίγο μετά, οι γερμανικές αρχές διέψευσαν κάτι τέτοιο: «Κατά τη διάρκεια της έρευνας του διαμερίσματος του συγκυβερνήτη, κατασχέσαμε στοιχεία. Πρόκειται για διάφορα αντικείμενα και χαρτιά. Θα δούμε αν τα στοιχεία αυτά θα αποδώσουν τελικά αποδείξεις. Θα τα μελετήσουμε όλα αυτά», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντίσελντορφ κάνοντας λόγο για «παρεξήγηση» εκ μέρους των βρετανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλέσθηκαν εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης για να αναφέρουν ότι ανακαλύφθηκαν αποδεικτικά στοιχεία.

Η έρευνα στις κατοικίες του Αντρέας Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ. Ένας άνθρωπος με το πρόσωπο καλυμμένο με ένα παλτό βγήκε από το ένα διαμέρισμα μαζί με τους αστυνομικούς, που δεν έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις