ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή Airbus: Βρέθηκε βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

Συντριβή Airbus: Βρέθηκε βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης

Ενώ ερωτήματα εγείρονται για το τι γνώριζε και τι όχι η Lufthansa για το ψυχολογικό προφίλ του Αντρέας Λούμπιτς, ένα νέο έγγραφο προσθέτει ακόμα ένα κομμάτι στο πολύπλοκο παζλ της υπόθεσης - Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης υποστηρίζουν πως έχουν το Paris Match και η Bild.

Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΛΟΥΜΠΙΤΣ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΗ LUFTHANSA ΓΙΑ «ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ»

Το γαλλικό περιοδικό Paris Match και η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζουν πως έχουν στην κατοχή τους βίντεο - ντοκουμέντο με τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης 4U9525 της Germanwings.

Τα τελευταία αυτά δραματικά δευτερόλεπτα, όπου ακούγονται σε διαφορετικές γλώσσες απεγνωσμένες επικλήσεις στο Θεό και ουρλιαχτά, βιντεοσκόπησε επιβάτης με το κινητό του. Η συσκευή του προφανώς εξαϋλώθηκε, ωστόσο, βρέθηκε στα συντρίμμια η κάρτα SIM.

syntrimmia

Σύμφωνα με την Bild και το Paris Match, τα τελευταία δευτερόλεπτα μαρτυρούν τον απόλυτο τρόμο που βίωσαν οι επιβάτες όταν συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε και το χάος που προηγήθηκε της συντριβής.

Λέγεται ακόμη πως ακούγεται και ένας ήχος από μεταλλικό αντικείμενο που πιστεύεται πως ήταν το τσεκούρι που χρησιμοποίησε ο πιλότος στην απελπισμένη προσπάθειά του να σπάσει την πόρτα του πιλοτηρίου και αποτρέψει το μοιραίο.

Ακολουθεί ένα ισχυρό τράνταγμα και, στη συνέχεια, νεκρική σιγή.

Όπως περιγράφει το Paris Match, "το σκηνικό ήταν τόσο χαώδες που είναι δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς πρόσωπα. Ωστόσο, τα ουρλιαχτά των επιβατών επιβεβαιώνουν πως γνώριζαν ακριβώς τι επρόκειτο να τους συμβεί".

H Lufthansa γνώριζε...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πάντως, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αντρέας Λούμπιτς φέρεται να είχε ενημερώσει τη σχολή εκπαίδευσης πιλότων όπου φοιτούσε για ένα «σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο», το 2009.


World News Videos | US News Videos

Όπως ανακοίνωσε η Lufthansa, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Αντρέας Λούμπιτς, του συγκυβερνήτη που πιστεύεται πως σκοπίμως έριξε το αεροσκάφος της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, βρέθηκε ένα mail που είχε αποστείλει ο ίδιος στην σχολή πιλότων της Lufthansa, όταν αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά την εκπαίδευσή του, λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η αεροπορική εταιρεία αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις, αρκέστηκε απλώς στο να δηλώσει πως παρέδωσε το επίμαχο έγγραφο στους εισαγγελείς.

Σχετικές ειδήσεις