ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Παρίσι: Θρίλερ με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο γήπεδο – Είναι πλαστό;

Επίθεση Παρίσι: Θρίλερ με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στο γήπεδο – Είναι πλαστό;

Είκοσι τρία λεπτά χρειάστηκαν μόνο για να αλλάξει η Ιστορία μιας ολόκληρης χώρας - Πλαστό το διαβατήριο, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Στην «καρδιά» του Παρισιού οι τζιχαντιστές «χτύπησαν» έξι φορές με πρωτοφανή ακρίβεια, σκορπώντας το θάνατο και βάφοντας τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας με... αίμα.

Ο τραγικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής (13/11) είναι μέχρι στιγμής, 129 νεκροί και 352 τραυματίες, από τους οποίους οι 99 παλεύουν για τη ζωή τους.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις που προκάλεσαν παγκόσμιο σοκ και οι Αρχές της Ευρώπης βρίσκονται σε συναγερμό, πραγματοποιώντας έρευνες σε τέσσερις χώρες για να συλλέξουν στοιχεία για τη δράση των μακελάρηδων.

Μυστήριο με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στη σορό βομβιστή

Πολλά ερωτήματα εγείρονται για το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε δίπλα στη σορό ενός βομβιστή – καμικάζι που αιματοκύλησε το Παρίσι.

Τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι το συριακό διαβατήριο το οποίο βρέθηκε κοντά στη σορό του ενός από τους βομβιστές-καμικάζι που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι ενδέχεται να είναι πλαστό.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει χθες ότι ένα συριακό διαβατήριο βρέθηκε κοντά στο πτώμα του ενός από τους εξτρεμιστές που ανατινάχθηκαν έξω από το Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο δράστης είχε περάσει από Τουρκία στη Λέρο και μετά στην Αθήνα απ’ όπου κι έφυγε με τελικό προορισμό την Γαλλία.

Για την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Όμως Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην έρευνα των γαλλικών αρχών.

Μια συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν αποκλείστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δημοσιογράφος ενός τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες η επιχείρηση αφορούσε στον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, έναν Γάλλο 29 ετών γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.

Σχετικές ειδήσεις