ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: 7 συλλήψεις και 2 νεκροί από την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

Παρίσι: 7 συλλήψεις και 2 νεκροί από την επιχείρηση στο Σεν Ντενί

Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζενέβ με δηλώσεις μετά το πέρας της πολύωρης επιχείρησης στο Σεν Ντενί. Δεν έδωσε όμως καμία περαιτέρω πληροφορία για την ταυτότητα των νεκρών και των συλληφθέντων. Η μόνη νέα πληροφορία ήταν ότι η επιχείρηση έγινε γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι μέσα στο διαμέρισμα ίσως ήταν οAbdel-Hamid Abu Oud.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Παρισιού εισαγγελέα Φρανσουά Μολένς υπάρχουν δύο νεκροί και έχουν γίνει επτά συλλήψεις, 3 ατόμων στο εσωτερικό του κτιρίου, 2 έξω από το κτίριο και 2 ακόμα σε διπλανό κτίριο, των οποίων όμως η ταυτότητα δεν έχει για την ώρα διευκρινισθεί.

Ήδη, εξετάζεται το DNA των συλληφθέντων για να εξακριβωθεί τόσο η ταυτότητά τους όσο και αν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες επιθέσεις.

Οι κάμερες κατέγραψαν τη σύλληψη τουλάχιστον ενός ατόμου ο οποίος μεταφέρεται γυμνός και μέσα στα αίματα από τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων.

sillipsi sen nteni

Δεν έχει επίσης επιβεβαιωθεί εάν πράγματι ήταν μέσα στο κτίριο ο Abdelhamid Abaaoud και εάν κατόρθωσε να διαφύγει. Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι τρομοκράτες που είχαν ταμπουρωθεί στο κτίριο ήταν αποφασισμένοι και πανέτοιμοι για την αντιμετώπιση της όποιας εφόδου.

Απόδειξη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας η γυναίκα καμικάζι ήταν αυτή που πρώτη άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών και στη συνέχεια ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη. Θεωρείται πιθανό ότι τα καρφιά και οι μεταλλικές βίδες που ήταν ανακατωμένα με τα εκρηκτικά, ήταν αυτά που τραυμάτισαν ελαφρά τους 3 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση δεν αφορούσε τη σύλληψη του Abdelhamid Abaaoud, αλλά την σύλληψη υπόπτων για νέα τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο του Παρισιού.

'Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το άτομο που βρισκόταν ταμπουρωμένο στο διαμέρισμα ήταν ο Abdelhamid Abaaoud, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος για το μακελειό στο Παρίσι και ότι η γυναίκα που ανατινάχθηκε είναι η σύντροφός του (Νύφη του τζιχαντιστή).

Όπως αναφέρουν κάτοικοι, όλα άρχισαν με μια έκρηξη που ακούστηκε στην περιοχή. Αμέσως μετά ακούστηκε μια ακόμα και στη συνέχεια άλλες δύο. Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι η πρώτη έκρηξη ακούστηκε στις 4.30 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ οι κάτοικοι έχουν ειδοποιηθεί να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά.

Πέντε αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Δείτε εδώ LIVE από το FRANCE 24:

Δείτε εδώ LIVE από το Ruptly TV:

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, εκτός από τον 9ο δράστη, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας έχουν εντοπιστεί δύο με τρία ύποπτα άτομα.

Για λόγους ασφαλείας, η συγκεκριμένη πολυκατοικία και γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν από τους ενοίκους.

Δείτε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ

Στόχος ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων;

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο Βέλγος τζιχαντιστής για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι ο εγκέφαλος των αιματηρών επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, είναι ο στόχος της αστυνομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σεν Ντενί, δήλωσε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 28χρονος αυτός άνδρας, που είναι ενεργό μέλος του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί.

Την ίδια ώρα, πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, την οποία επικαλείται και πάλι το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σχετικές ειδήσεις