ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκμένοι αντάρτες σκότωσαν τους δύο Ρώσους πιλότους (video)

Τουρκμένοι αντάρτες σκότωσαν τους δύο Ρώσους πιλότους (video)

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού μαχητικού SU-24 το οποίο καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 είναι νεκροί, ισχυρίζονται Τουρκμένοι αντάρτες - Η Τουρκία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι πιλότοι είναι ζωντανοί

Ο επικεφαλής της 2ης μεραρχίας των Τουρκμένων ανταρτών, Αλπασλάν Τζελίκ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Dogan:

«Σκοτώσαμε τους πιλότους ενώ προσγειώνονταν με αλεξίπτωτα. Οι σοροί τους είναι εδώ».

Οι δύο πιλότοι εκτοξεύθηκαν ζωντανοί από το φλεγόμενο αεροσκάφος και κατά την προσγείωσή τους, δέχτηκαν τα πυρά των ανταρτών.

Λίγη ώρα αργότερα, οι ίδιοι οι αντάρτες έδωσαν στη δημοσιότητα ένα ιδιαίτερα σκληρό βίντεο, το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, απαθανατίζει τον έναν από τους δύο πιλότους νεκρό. Παρόλα αυτά, η αυθεντικότητα των εικόνων ελέγχεται.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι Ρώσοι χειριστές του μαχητικού αεροπολάνο είναι ζωντανοί και κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να διαπραγματευτούν με τους αντάρτες.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έκανε λόγο για «έγκλημα κατά της Ρωσίας» το οποίο δεν θα μείνει αναπάντητο, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, επέμεινε ότι η «Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αντιδρά όταν κάποιος παραβιάζει τον εναέριο χώρο ή τα σύνορά της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΕΔΩ


Σχετικές ειδήσεις