ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στη Γερμανία - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες (pics & vids)

Σύγκρουση επιβατικών τρένων στη Γερμανία - Νεκροί και δεκάδες τραυματίες (pics & vids)

Δύο επιβατικά τρένατης ιδιωτικής εταιρείας Meridianσυγκρούστηκαν στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Το δυστύχημα συνέβη κοντά στην πόλη Bad Aibling, μια λουτρόπολη περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιανατολικά του Μονάχου λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τρίτης, στη γραμμή ανάμεσα στο Rosenheim και Holzkirchen.

Ένα από τα τρένα εκτροχιάστηκε, ενώ από την μετωπική σύγκρουση κάποια βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν 9 νεκρούς από τον τόπο της σύγκρουσης των τρένων στη Βαυαρία, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία 2 άτομα αγνοούνται.

Αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των τραυματιών και κάνει πλέον λόγο για 18 σοβαρά τραυματίες και 90 ελαφρά, έναντι συνολικά 150 προηγουμένως.

Τα βαυαρικά σχολεία είναι σήμερα κλειστά λόγω των διακοπών του καρναβαλιού, ειδάλλως τα τρένα θα ήταν γεμάτα με μαθητές, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στην εν λόγω γραμμή έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.

Ο αρχικός αριθμός των θυμάτων που είχε ανακοινωθεί σε tweet της βαυαρικής αστυνομίας (στα Γερμανικά) μιλούσε για περίπου 100 τραυματίες.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

map

Τα συλλυπητήρια του στον γερμανικό λαό για τη σιδηροδρομική τραγωδία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι στους τραυματίες και τους νεκρούς από τη σύγκρουση τρένων στο Bad Aibling. Τα ειλικρινή μας συλληπτήρια στον γερμανικό λαό» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές ειδήσεις