ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ - Φόβοι για νεκρούς και τραυματίες

Επίθεση κοντά στο υπουργείο Άμυνας στην Καμπούλ - Φόβοι για νεκρούς και τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε σήμερα την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, μερικές ώρες μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στην ανατολική επαρχία Κουνάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις δήλωσε πως δεν είναι ακόμη σαφές πώς προκλήθηκε η έκρηξη, όμως υπάρχουν φόβοι για θύματα.

Νωρίτερα σήμερα, βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τον διοικητή τοπικής πολιτοφυλακής και τουλάχιστον άλλους δέκα ανθρώπους έξω από το κτιριακό συγκρότημα του κυβερνείου στην Ασανταμπάντ, επαρχιακή πρωτεύουσα της Κουνάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουαχιντουλάχ Καλιμζάι δήλωσε πως ο βομβιστής έφθασε με μοτοσικλέτα στην είσοδο του συγκροτήματος και ανατινάχθηκε τραυματίζοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους.

"Τα περισσότερα θύματα ήταν άμαχοι και παιδιά που είτε ήταν περαστικοί είτε έπαιζαν στο πάρκο", είπε.

Δεν υπάρχει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης, όμως ο στόχος της επίθεσης, που φαίνεται πως ήταν ένας πρεσβύτερος των φυλών και διοικητής πολιτοφυλακής ονόματι Χάτζι Χαν Τζαν, είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο Τζαν είχε εμπλακεί σε διάφορες επιχειρήσεις κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία αυτή πέρυσι.