ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ελικοπτέρου Νορβηγία: Εντοπίστηκαν νεκροί επιβάτες

Συντριβή ελικοπτέρου Νορβηγία: Εντοπίστηκαν νεκροί επιβάτες

Αστυνομικές πηγές της χώρας κάνουν λόγο πώς αρκετοί από τους επιβάτες του μοιραίου ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν νεκροί.

Σε τραγωδία εξελίσσετε η συντριβή του ελικοπτέρου στα δυτικά της πόλης Μπέργκεν, ανοικτά των ακτών της Νορβηγίας. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τις συχνές πτήσεις ελικοπτέρων, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων γεώτρησης πετρελαίων.

Το ελικόπτερο συνετρίβη καθώς πετούσε προς την ακτή, από την πετρελαϊκή πλατφόρμα Gullfaks B της εταιρίας Statoil, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού και διάσωσης της Νορβηγίας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTB, στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα και αμέσως μετά την πτώση, οι αστυνομικές αρχές της χώρας, άρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Δυστυχώς η τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Bergens Tidende», εντοπίστηκαν αρκετοί νεκροί χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο αριθμός.

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, με ανάρτηση της στο twitter έκανε λόγο για «φρικτά νέα», ενώ ανέφερε πώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων επιβαινόντων.

Το ελικόπτερο ήταν ιδιοκτησίας της εταιρίας Chc Helicopter Service, ενώ η εταιρία Statoil, ανακοίνωσε ότι όλα τα ελικόπτερα του ίδιου τύπου με αυτό που συνετρίβη έχουν προσωρινά καθηλωθεί στο έδαφος.