ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Όταν εκλεγώ, θα απαγορεύσω στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στις ΗΠΑ

Τραμπ: Όταν εκλεγώ, θα απαγορεύσω στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στις ΗΠΑ

«Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία αυτή για να προστατέψω τον αμερικανικό λαό»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε πως θα αναστείλει την εισροή μεταναστών στις ΗΠΑ από χώρες που «έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό τρομοκρατίας» ενάντια στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της, στην πρώτη ομιλία που παραχώρησε μετά τo μακελειό στο Ορλάντο.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαγορεύσουμε στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στις ΗΠΑ, αφορά την ασφάλειά μας, υποστήριξε ο μεγιστάνας, σε συγκέντρωση οπαδών του στην πολιτεία Νιού Χάμσαϊρ, σύμφωνα με το CNN.

«Όταν εκλεγώ πρόεδρος, θα αναστείλω την εισροή μεταναστών από περιοχές του κόσμου που έχουν αποδειγμένο ιστορικό τρομοκρατικών επιθέσεων ενάντια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη ή των συμμάχων μας, έως ότου κατανοήσουμε πλήρως πως θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτές τις απειλές», δήλωσε σε ομιλία του στο Μάντσεστερ.

Ο Τραμπ τόνισε πως ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την εξουσία να απαγορεύει την είσοδο στην επικράτεια της χώρας σε όποια κατηγορία ταξιδιωτών χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι για τα συμφέροντα ή την ασφάλεια της χώρας. «Θα χρησιμοποιήσω την εξουσία αυτή για να προστατέψω τον αμερικανικό λαό», επισήμανε.

«Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να επιτρέπουμε σε χιλιάδες ανθρώπους να εισέρχονται στην χώρα μας, πολλοί εκ των οποίων σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο με αυτό τον άγριο δολοφόνο», είπε, αναφερόμενος στον ένοπλο δράστη της επίθεσης στο Ορλάντο, Ομάρ Ματίν, ο οποίος ήταν γεννημένος στις ΗΠΑ από αφγανούς γονείς.

«Ο μόνος λόγος που αυτός ο δολοφόνος βρισκόταν στις ΗΠΑ ήταν γιατί επιτρέψαμε στην οικογένεια του να έρθει εδώ», τόνισε ο Τραμπ.

Σχετικές ειδήσεις