ΚΟΣΜΟΣ

Η θερμοπληξία φανέρωσε το πρόβλημα υγείας της Χίλαρι Κλίντον (video)

Η θερμοπληξία φανέρωσε το πρόβλημα υγείας της Χίλαρι Κλίντον (video)

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον αποχώρησε πριν το τέλος της τελετής χθες (Κυριακή 11/9) στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11/9 στη Νέα Υόρκη λόγω θερμοπληξίας.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ "ένιωσε μια έξαψη" και πήγε στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι στο Μανχάταν, ενώ δύο ώρες αργότερα εξήλθε δηλώνοντας ότι νιώθει πολύ καλύτερα.

Σύμφωνα με δήλωση της προσωπικής της ιατρού Λίσα Μπάρντακ, η Κλίντον έβηχε λόγω αλλεργιών, ενώ την Παρασκευή είχε διαγνωστεί με πνευμονία. "Της δόθηκε αντιβίωση και η συμβουλή να ξεκουραστεί και να αλλάξει το πρόγραμμά της. Ενώ βρισκόταν στην τελετή σήμερα το πρωί, υπέστη θερμοπληξία και αφυδάτωση. Την έχω μόλις εξετάσει και τώρα έχει ενυδατωθεί και ανακάμπτει πολύ καλά", είπε η Μπάρντακ.

Η 68χρονη υποψήφια αποχώρησε απότομα από την εκδήλωση στη Νέα Υόρκη ενώ μια λήψη βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δείχνει να ταλαντεύεται και να καταρρέει λίγο πριν βοηθηθεί να μπει στο αυτοκίνητο της συνοδείας της.

Η θερμοκρασία στη διάρκεια της τελετής ήταν περίπου 26,6 βαθμοί Κελσίου, αλλά η υψηλή υγρασία έδινε την αίσθηση ότι η θερμοκρασία ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η Κλίντον φορούσε ένα πουκάμισο με ψηλό κολάρο και σκούρο παντελόνι με σακάκι. Φορούσε και γυαλιά ηλίου.

Ο αντιπρόσωπος της Βουλής από τη Νέα Υόρκη, δημοκρατικός Τζο Κρόουλι, υποστηρικτής της Κλίντον ο οποίος επίσης παρακολούθησε την τελετή, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι έκανε "απίστευτη, αποπνικτική ζέστη" στην εκδήλωση.

Υποψήφιοι για την προεδρία στο παρελθόν έχουν δημοσιοποιήσει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες για την υγεία τους από ό,τι ο Τραμπ, 70, ή η Κλίντον.

Ο Τραμπ έχει υποστεί πίεση να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την υγεία του και το ιατρικό του ιστορικό. Αντίθετα, τον Δεκέμβριο ο προσωπικός του γιατρός είπε σε σύντομη επιστολή που δημοσιεύτηκε ότι η πίεση και τα εργαστηριακά αποτελέσματα του υποψήφιου "ήταν απίστευτα θαυμάσια" και ότι θα αποτελέσει "το πιο υγιές άτομο που έχει ποτέ εκλεγεί πρόεδρος στην ιστορία".

Σχετικές ειδήσεις