ΚΟΣΜΟΣ

EgyptAir: Ίχνη εκρηκτικών στα πτώματα των θυμάτων του αεροσκάφους

EgyptAir: Ίχνη εκρηκτικών στα πτώματα των θυμάτων του αεροσκάφους

Και οι 66 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο αεροσκάφος έχασαν τη ζωή τους.

Ίχνη εκρηκτικών ανακάλυψε η Επιτροπή Έρευνας της Αιγυπτιακής Πολιτικής Αεροπορίας στα άψυχα σώματα των θυμάτων της πτήσης MS804 της EgyptAir.

Η ανακάλυψη στρέφει τις υποψίες ξεκάθαρα στο ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό το Κάιρο, την Πέμπτη (19/05) ενώ η Γαλλία βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να βρίσκονται σε ισχύ.

Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά που έχουν εντοπιστεί αποκάλυψε ότι είχε ηχήσει συναγερμός για την ύπαρξη καπνού λίγο πριν από τη συντριβή του αεροπλάνου, τύπου Airbus A220.

Γάλλοι ερευνητές έχουν πει πως εντόπισαν ίχνη του εκρηκτικού υλικού TNT στα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά εμποδίστηκαν να ερευνήσουν περαιτέρω, σύμφωνα με ρεπορτάζ της παρισινής εφημερίδας Le Figaro. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

Σε ηχητικό από τoν αποτυπωτή συνομιλιών της πτήσης γίνεται λόγος για φωτιά που έχει ξεσπάσει στο αεροπλάνο λίγο πριν από τη συντριβή του και μια ανάλυση που είχε γίνει νωρίτερα από την καταγραφή των στοιχείων της πτήσης έδειξε ότι υπήρχε καπνός στην τουαλέτα και στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Σχετικές ειδήσεις