ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Ρώσου Πρέσβη - Τσαβούσογλου: Η επίθεση στόχευε από κοινού Ρωσία και Τουρκία

Δολοφονία Ρώσου Πρέσβη - Τσαβούσογλου: Η επίθεση στόχευε από κοινού Ρωσία και Τουρκία

Τρομοκρατική ενέργεια που στόχευε από κοινού Ρωσία και Τουρκία, χαρακτήρισε την δολοφονία Καρλόφ ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, κατά την άφιξη του στην Μόσχα.

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Καρλόφ ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια που στόχευε από κοινού την Ρωσία και την Τουρκία, αλλά αυτό το έγκλημα δεν θα βλάψει τις σχέσεις των δύο χωρών, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την άφιξη του στην Μόσχα, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ρωσίας–Τουρκίας–Ιράν για την συριακή κρίση, που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (20/12).

«Σύσσωμη η Τουρκία καταδικάζει αυτή την τρομοκρατική ενέργεια. Η ρωσική ηγεσία και ο ρωσικός λαός από κοινού κατανοούν ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση δεν στόχευε μόνο τον Καρλόφ, αλλά την Ρωσία και την Τουρκία», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

«Ηταν μια επίθεση ενάντια στην πολιτική βούληση που βάζει σε προτεραιότητα την συνεργασία…Αλλά το περιστατικό αυτό δεν θα βλάψει τις διμερείς μας σχέσεις», τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως Αγκυρα και Μόσχα θα συγκροτήσουν μια κοινή επιτροπή έρευνας για την δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την δολοφονική επίθεση στην Ρώσο πρεσβευτή

Σχετικές ειδήσεις