ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Βερολίνο: Ο Τυνήσιος είναι ο δράστης - Σύλληψη σύντομα «βλέπει» η Μέρκελ

Επίθεση Βερολίνο: Ο Τυνήσιος είναι ο δράστης - Σύλληψη σύντομα «βλέπει» η Μέρκελ

Ειδήσεις για τρομοκρατική επίθεση Βερολίνο: H καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συντάραξε την Δευτέρα (19/12) το βράδυ το Βερολίνο.

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Τυνήσιος ύποπτος τον οποίο αναζητούν οι Αρχές σε σχέση με την επίθεση που διαπράχθηκε την Δευτέρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να είναι τελικά ο δράστης, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης» είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μεζιέρ.

«Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του ντε Μεζιέρ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών επισήμανε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

H καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι είναι «πολύ περήφανη» για την «ήρεμη» αντίδραση των περισσότερων Γερμανών πολιτών μετά την επίθεση με φορτηγό που συντάραξε την Δευτέρα το βράδυ το Βερολίνο.

«Είμαι πολύ υπερήφανη τις τελευταίες αυτές ημέρες για την ηρεμία με την οποία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέδρασε στην κατάσταση» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους ερευνητές που έχουν αναλάβει να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον βασικό ύποπτο της επίθεσης που στοίχισε την ζωή σε 12 ανθρώπους.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

Σχετικές ειδήσεις