ΚΟΣΜΟΣ

George Michael: Όλα τα super-models των ’90s σε ένα βίντεο-κλιπ (vid)

George Michael: Όλα τα super-models των ’90s σε ένα βίντεο-κλιπ (vid)

Θάνατος Τζορτζ Μάικλ | Ειδήσεις Ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα τραγούδια του Τζορτζ Μάικλ είναι το «Freedom! '90» ή, όπως είναι γνωστό, απλά «Freedom». Μάλιστα, το τραγούδησε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012.

Το τραγούδι βγήκε το 1990 και έγινε τεράστια επιτυχία, φθάνοντας στη θέση 8 του αμερικανικού Billboard. Οι στίχοι αναφέρονται στην επιτυχία του Τζορτζ Μάικλ, τη δεκαετία του ’80, με τους Wham! και τη νέα εποχή που ξεκινούσε για τον τραγουδιστή, έχοντας πλέον διαφορετική αντίληψη τόσο για τον εαυτό του όσο και για τη μουσική βιομηχανία.

Το τραγούδι έμεινε στην ιστορία και για το βίντεο-κλιπ του. Ο Τζορτζ Μάικλ δεν ήθελε να εμφανιστεί ο ίδιος στο βίντεο. Εμπνευσμένος από το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue του Ιανουαρίου του 1990, ο τραγουδιστής ζήτησε από τη Ναόμι Κάμπελ, τη Λίντα Εβανγκελίστα, την Τατιάνα Πάτιτζ, την Κρίστι Τέρλινγκτον και τη Σίντι Κρόφορντ να εμφανιστούν στο βίντεο, αντί για αυτόν. Και έτσι έγινε. Η αμοιβή των μοντέλων ήταν 15.000 δολάρια ανά ημέρα, ενώ το βίντεο-κλιπ σκηνοθέτησε ο Ντέιβιντ Φίντσερ. Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις