ΚΟΣΜΟΣ

Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Αγνοείται εδώ και τρεις μέρες ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία

Τα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές Αρχές σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο 59χρονος διπλωμάτης Κυριάκος Αμοιρίδης δεν έχει δώσει σημεία ζωής, εδώ και τρία 24ωρα, ενώ βρισκόταν σε άδεια στο Ρίο Ντε Τζανέιρο μαζί με την σύζυγό του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Globo, η σύζυγος του Αμοιρίδη δήλωσε στην αστυνομία ότι ο διπλωμάτης βγήκε για λίγο από το σπίτι στο οποίο διέμεναν και έκτοτε δεν έδωσε σημαία ζωής. Η άδεια του έλληνα αξιωματούχου λήγει στις 9 Ιανουαρίου.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικών για την εξαφάνιση του πρέσβη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές Αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Σχετικές ειδήσεις