ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα με φιάλες γκαζιού

Συναγερμός στις Βρυξέλλες: Εντοπίστηκε ύποπτο όχημα με φιάλες γκαζιού

Την πρόσβαση σε μια συνοικία στο κέντρο των Βρυξελλών απέκλεισε η βελγική αστυνομία, μετά τον εντοπισμό ύποπτου οχήματος που μετέφερε φιάλες υγραερίου.

«Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα το οποίο παραβίασε αρκετούς κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας.

Δημοσιογράφος ωστόσο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρέθηκε στο σημείο, άκουσε μια μικρή έκρηξη, περίπου μια ώρα αφότου οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν. Δεν έχει καταστεί σαφές εάν οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη στην οποία προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, μετά τον εντοπισμό τριών φιαλών υγραερίου, στελέχη των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο.

Επιπλέον το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα οδηγού του αυτοκινήτου βρίσκεται σε κατάλογο προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές οργανώσεις. Όταν εκείνος αρνήθηκε να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ, οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να το κάνει και εντόπισαν τις φιάλες.

Από την πλευρά της, πάντως, η αρχή μεταφορών της πόλης έκανε γνωστό ότι έκλεισε σταθμός του μετρό που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Midi.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο και σε ένα σταθμό του μετρό την 22α Μαρτίου του 2016, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις