ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στον Σόιμπλε: Τι περιμένουν οι αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες;

Βόμβα στον Σόιμπλε: Τι περιμένουν οι αστυνομικοί τις επόμενες ημέρες;

Βόμβα στον Σόιμπλε – Τι περιμένουν τις επόμενες μέρες οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. - Ποιος και γιατί έστειλε παγιδευμένο δέμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών; Πώς κατάφεραν να περάσουν το δέμα από το αεροδρόμιο; Γιατί ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη;

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία το απόγευμα της Τετάρτης (15/03/2017) έπειτα από την αποστολή παγιδευμένου δέματος που εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών. Παραλήπτης ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο συναγερμός ήταν διπλός. Τόσο στη Γερμανία, καθώς το πακέτο εντοπίστηκε την τελευταία στιγμή στον έλεγχο της αλληλογραφίας του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, όσο και στην Αθήνα, όταν ενημερώθηκαν οι Αρχές για τον υποτιθέμενο αποστολέα, τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Οι αξιωματικοί της ελληνικής αστυνομίας περιμένουν με αγωνία την προκήρυξη προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τον «κατασκευαστή» της βόμβας.

Στο μεταξύ, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου βρίσκονται σε συναγερμό, υπό το φόβο μαζικής αποστολής τρομοδεμάτων, με αποδέκτες και άλλους υψηλούς αξιωματούχους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ αναμένεται να δοθούν και σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και νευραλγικούς στόχους.

Παράλληλα, έχουν ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές Αρχές αναφορικά με την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, για να την συγκρίνουν με άλλες που είχε στείλει μαζικά η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» το 2010.

Υπενθυμίζεται πως τότε, είχε σταλεί παρόμοιο δέμα με παραλήπτη την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, και αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.