ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στην Παναγία των Παρισίων (pics+vids)

Συναγερμός στη Γαλλία: Πυροβολισμοί στην Παναγία των Παρισίων (pics+vids)

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης (06/06) στο κέντρο του Παρισιού, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί

Αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν συνάδελφό τους, κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV.

Μάλιστα ο ύποπτος, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών, ήταν οπλισμένος με σφυρί.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, η οποία αποκλείστηκε άμεσα, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους επισκέπτες του ναού να εγκλωβιστούν σε αυτόν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε τα βίντεο!

Έρευνες τις αντιτρομοκρατικής

Τις έρευνες για την υπόθεση αυτή ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως έγινε γνωστό από την εισαγγελία.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον άνδρα αφού τους απείλησε με το σφυρί και αρνήθηκε να σταματήσει. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ ο δράστης έχει τραυματιστεί στον θώρακα.

Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια δυνατή κραυγή και μετά είδε το πλήθος να κινείται. Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού», πρόσθεσε.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα πιο τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Πηγή φωτογραφιών: Twitter

Σχετικές ειδήσεις