ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά Λονδίνο - Μαρτυρία σοκ: Είδα γονείς να πετούν από τα παράθυρα μωρά και παιδιά για να σωθούν

Φωτιά Λονδίνο - Μαρτυρία σοκ: Είδα γονείς να πετούν από τα παράθυρα μωρά και παιδιά για να σωθούν

Φωτιά Λονδίνο | Ειδήσεις: Όσο περνούν οι ώρες, τόσο αποκαλύπτεται το σκηνικό απόλυτου χάους και αλλοφροσύνης που επικρατούσε στον ουρανοξύστη Grenfell Tower του δυτικού Λονδίνου, ο οποίος έγινε παρανάλωμα του πυρός τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06/2017). Μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περιγράφουν απίστευτες καταστάσεις, με γονείς να πετούν τα παιδιά τους από τον παράθυρο, ακόμη και από τον ένατο όροφο, για να τα σώσουν από την πύρινη κόλαση.

Σύμφωνα με τον Guardian, ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε: «Θα πρέπει να ήταν στον πέμπτο όροφο. Μία μητέρα ούρλιαζε, το μωρό μου, το μωρό μου, πρέπει να βγω έξω για να σώσω το μωρό μου. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα, απολύτως τίποτα, μόνο βλέπαμε».

Μία ένοικος, η οποία πρόλαβε να κατέβει, είπε στον Guardian πως είδε μία μητέρα να πετάει κάτω τον γιο της, που ήταν περίπου πέντε ετών, από τον πέμπτο ή έκτο όροφο για να γλιτώσει από τη μανία της πυρκαγιάς. «Πιστεύω ότι είναι ζωντανός, αν και πρέπει να έχει σπασμένα κόκαλα και μώλωπες».

«Ανθρωποι άρχισαν να εμφανίζονται ουρλιάζοντας στα παράθυρα. Μία γυναίκα, από τον ένατο ή δέκατο όροφο, μας έκανε νοήματα ότι θα ρίξει κάτω το παιδί της και αν μπορεί κάποιος να το πιάσει. Όντως, ένας κύριος έτρεξε μπροστά και κατάφερε να το αρπάξει», είπε η Samira Lamrani, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Και πρόσθεσε: «Έβλεπα ανθρώπους να κρέμονται από όλες τις γωνίες του κτηρίου και να φωνάζουν για βοήθεια. Κοιτούσα όλο και πιο πάνω, όροφο προς όροφο, και έβλεπα αμέτρητους ανθρώπους. Πολλά παιδιά, άκουγες τις φωνές τους, αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Τα άκουγα να ουρλιάζουν για τη ζωή τους».

Διαβάστε εδώ όλο το χρονικό της πύρινης κόλασης στο Λονδίνο

Σχετικές ειδήσεις