ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιά Λονδίνο:Φόβοι ότι δεν επέζησε κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους του φλεγόμενου κτηρίου

Φωτιά Λονδίνο:Φόβοι ότι δεν επέζησε κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους του φλεγόμενου κτηρίου

Φωτιά Λονδίνο: Μία «πρωτοφανής», όπως χαρακτηρίστηκε από τη Διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λονδίνου, φωτιά έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες και πολλοί οι αγνοούμενοι.

Η φωτιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/06) στους πρώτους ορόφους του κτηρίου Grenfell Tower στο δυτικό Λονδίνο, εξαπλώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά «τυλίγοντας» και τους 24, συνολικά, ορόφους του.

Νωρίς το μεσημέρι, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα θύματα είναι μέχρι στιγμής 6, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, εκφράζονται φόβοι ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στους τρεις τελευταίους ορόφους του κτηρίου δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του εντοπισμού των θυμάτων, αποκάλυψε ότι κανείς από τους ενοίκους των τριών αυτών ορόφων δεν βγήκε ζωντανός.

«Έχουμε μια λίστα από αγνοούμενους, είναι τόσοι πολλοί. Πιθανά είναι περισσότεροι από πενήντα, ίσως και εκατοντάδες», δήλωσε, ζητώντας να κρατηθεί η ανωνυμία του.

Περισσότεροι από 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα επιχειρούν στο Grenfell Tower, από τη μία τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν και ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο κτήριο των 24 ορόφων και των 120 διαμερισμάτων, το οποίο στεγάζει περίπου 600 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο, μόλις έξι λεπτά μετά την κλήση και ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση κατάσβεσης.

Το έργο τους δύσκολο καθώς οι φλόγες τύλιξαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά όλο το κτήριο. Συντρίμμια έπεφταν συνεχώς επάνω τους προκαλώντας μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις από τη μεγάλη φωτιά σε κτήριο του Λονδίνου

Σχετικές ειδήσεις