ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε ο σταθμός Oxford Circus - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Πυροβολισμοί στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε ο σταθμός Oxford Circus - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ο σταθμός του μετρό Όξφορντ Σέρκους, στο κεντρικό Λονδίνο, εκκενώθηκε από εκατοντάδες πολίτες ενώ ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυροβολισμούς από άγνωστο άνδρα.Η αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει ότι διαχειρίζεται το περιστατικό στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Άλλοι μάρτυρες κάνουν λόγο για δεκάδες αστυνομικούς οι οποίοι έχουν περικυκλώσει ένα φορτηγό, εικόνα που προσομοιάζει σε επίθεση οχήματος κατά πεζών.

Δίπλα στο φορτηγό στο πεζοδρόμιο βρίσκονται εμφανή ίχνη αίματος.

Το περιστατικό της εκκένωσης συνέβη καθώς χιλιάδες καταναλωτές είχαν συρρεύσει στο κεντρικό Λονδίνο για να ψωνίσουν στις εκπτώσεις της ημέρας Black Friday.

(Δείτε live εικόνα από κάμερα της Daily Mail)

H βρετανική αστυνομία μεταφορών επιβεβαίωσε ότι στελέχη της έχουν σπεύσει στον σταθμό, ανταποκρινόμενα σε ένα «περιστατικό».

«Αυτή τη στιγμή ο σταθμός είναι κλειστός, παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

(Δείτε live εικόνα από κάμερα του Russia Today)

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι η περιοχή περιμετρικά του σταθμού έχει αποκλειστεί. Πυροσβεστικά κατευθύνονται στο σημείο.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης των μεταφορών, Transport for London, οι συρμοί διέρχονται αλλά δεν σταματούν στον σταθμό εξαιτίας ενός περιστατικού που δεν έχει διευκρινιστεί.

5a18542cfc7e93ec208b4567

Οι αστυνομικοί συστήνουν στους πολίτες που κινούνται στην Όξφορντ Στριτ να βρουν προστασία σε κάποιο κτήριο.

Με νεότερη ανακοίνωσή της η αστυνομία του Λονδίνου γνωστοποιεί ότι δεν έχει προς το παρόν ενδείξεις πως σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή του Όξφορντ Σέρκους κι ότι δεν έχει εντοπίσει οποιοδήποτε ίχνος κάποιου υπόπτου σχετικά με το περιστατικό στο Όξφορντ Σέρκους.

Επιπλέον, η βρετανική αστυνομία συγκοινωνιών ανέφερε ότι έλαβε μια πληροφορία σχετικά με τον ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχετικές ειδήσεις