ΚΟΣΜΟΣ

Ο ανώνυμος διαδηλωτής και οι πρωταγωνιστές της πλατείας

Ο ανώνυμος διαδηλωτής και οι πρωταγωνιστές της πλατείας

Το 2011 χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα ως η χρόνια των εξεγέρσεων.Από τη Μαδρίτη και την Αθήνα, ως τη Νέα Υόρκη και τη Συρία, η χρόνια που φεύγει σημαδεύτηκε από δεκάδες διαδηλώσεις γεμάτες οργή και αγανάκτηση.

Στο ρυθμό των εξελίξεων, το περιοδικό “TIME” επέλεξε ως προσωπικότητα της χρονιάς τον ανώνυμο διαδηλωτή.

Δεν έχει σημασία αν αυτός βρίσκεται στην Ελλάδα, την Τυνησία, τη Μαδρίτη, τη Δαμασκό ή το Λονδίνο. Η αγανάκτηση και η οργή ήταν παντού και πάντα, ο κοινός παρονομαστής.

time-1

Το περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πολλές φορές κατανοούμε τη σημασία των γεγονότων όταν κοιτάμε πίσω και κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τι θα συμβεί όταν ξεσπούσαν οι εξεγέρσεις σε Τυνησία, Αίγυπτο και Λιβύη (όπου εκδιώχθηκαν ή εξοντώθηκαν οι δικτάτορες που κυβερνούσαν), αλλά και σε άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ρωσία, η Ισπανία, η Συρία, η Υεμένη και το Μπαχρέιν.

Σύμφωνα με το TIME, η οργή των ανθρώπων εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και διαδηλώσεις έχουν γίνει σε χώρες των οποίων ο συνολικός πληθυσμός είναι τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Οι Έλληνες Αγανακτισμένοι και ο Λουκάνικος

Το περιοδικό φιλοξενεί στις σελίδες του και Έλληνες διαδηλωτές, όπως η Μ. Ρουμελιώτη, η Κ. Πατρικαράκου και η Χ. Λαρδίκου.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, αναφέρεται ότι πρόκειται για τρεις φίλες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν καλύψει το πρόσωπό τους για να προστατευθούν από τα χημικά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πλατεία Συντάγματος.

Επίσης υπάρχει φωτογραφία και του γνωστού σε όλου μας "Λουκάνικου", του σκύλου που όταν ξεσπούν επεισόδια στην Αθήνα τάσσεται στο πλευρό των διαδηλωτών και «πολεμά» μαζί τους.

time3
LOUKANIKOS
tynisia
wallstreet
ellinides
loukanikos_06
egypt