ΚΟΣΜΟΣ

Ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών «κρύβεται» στα ρηχά (pics)

Ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών «κρύβεται» στα ρηχά (pics)

Μια νέα… θαλάσσια απειλή για τον άνθρωπο εντόπισαν σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα Foxnews οι επιστήμονες που έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα για το πόσο επικίνδυνοι είναι οι λευκοί καρχαρίες.  

Ο λόγος για τους ταυροκαρχαρίες (bull sharks), οι οποίοι είναι εξίσου επιθετικοί με άλλα είδη, αλλά έχουν συνήθειες που τους κάνουν πιο επικίνδυνους για τον άνθρωπο, ιδίως το καλοκαίρι. Ειδικότερα οι ταυροκαρχαρίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε με τα ρηχά νερά, ούτε με τα υφάλμυρα νερά. Ακόμα χειρότερα, οι ταυροκαρχαρίες έχουν την συνήθεια να... δαγκώνουν μόνο και μόνο από περιέργεια, με αποτέλεσμα να καταγράφονται τραυματισμοί χωρίς λόγο.

Ευτυχώς το είδος αυτό δεν συναντάται στη Μεσόγειο, ωστόσο, μέσω του Σουέζ πολλές φορές έχει περάσει από την Ερυθρά Θάλασσα και προς τα μέρη μας.

Χαρακτηριστικά του «ταυροκαρχαρία»

Ο ταυροκαρχαρίας (επιστημονική ονομασία Carcharhinus leucas - Καρχαρίνος ο λεύκας, γνωστός και ως καρχαρίας του Ζαμβέζι, είναι ένας καρχαρίας που ζει σε παραθαλάσσια ρηχά νερά σε ωκεανούς και ποτάμια σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός για την απρόβλεπτη και συχνά επιθετική συμπεριφορά του.

Οι ταυροκαρχαρίες είναι πιο γνωστοί για την ικανότητά τους να ευδοκιμήσουν σε αλμυρό νερό και γλυκό νερό και μπορούν να ταξιδέψουν μακριά μέσα σε ποτάμια. Είναι μάλιστα γνωστοί για το γεγονός ότι έχουν ταξιδέψει ως την Ιντιάνα στο Ποταμό Οχάιο και το Ιλλινόις στο Μισσισσιππή ποταμό, αν και έχουν καταγραφεί λίγες επιθέσεις. Ως αποτέλεσμα, είναι πιθανόν να ευθύνονται για την πλειονότητα των παράκτιων επιθέσεων καρχαρία, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιθέσεων που αποδίδονται σε άλλα είδη.Ωστόσο, οι ταυροκαρχαρίες δεν είναι κυρίως καρχαρίες του γλυκού νερού (σε αντίθεση με τους καρχαρίες ποτάμων του γένους Γλυφίς).

Φτάνουν σε μήκος τα 3,5 με 4 μέτρα και βάρος τα 320 κιλά. Η διαίτα του ταυροκαρχαρία περιλαμβάνει οστεϊχθύς και άλλους καρχαρίες, αλλά επίσης περιλαμβάνει χελώνες, πουλιά, δελφίνια, χερσαία θηλαστικά, καρκινοειδή και εχινόδερμα. Επίσης, ο ταυροκαρχαρίας, επειδή τριγυρνά σε ρηχά νερά, μπορεί να είναι επικίνδυνος για τους ανθρώπους, και μαζί με τον μεγάλο λευκό καρχαρία και τον καρχαρία τίγρη είναι τα τρια πιο πιθανά είδη καρχαρία για να επιτεθούν στον άνθρωπο.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες του ταυροκαρχαρία:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτη ατάκα του Άδωνι στον Τσίπρα για τα γενέθλιά του - «Πάγωσε» ο Αυτιάς

ΣΚΑΪ: Χαμός με Τσελίκα – Δείτε τι έκανε στον αέρα της εκπομπής

Σχετικές ειδήσεις