ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Κλήτευσαν 4χρονο Παλαιστίνιο γιατί πετούσε πέτρες!

Ισραήλ: Κλήτευσαν 4χρονο Παλαιστίνιο γιατί πετούσε πέτρες!
facebook

Έναν 4χρονο Παλαιστίνιο κλήτευσαν οι αρχές του Ισραήλ για ανάκριση. Με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες σε όχημα της αστυνομίας!

Τον Muhammad Rabiaa Elayyan, κάτοικο χωριού της Ανατολικής Ιερουσαλήμ συνόδευσε ο πατέρας του στην αστυνομία. «Το πρωί είπα στο παιδί μου ότι θα τον πάω για κολύμπι. Δεν μπορούσα να εξηγήσω τι συνέβη. Έκπληκτοι είδαμε τους αστυνομικούς» είπε ο πατέρας.

Σε ένα βίντεο φαίνεται ο πιτσιρικάς να κλαίει ενώ δεκάδες συγχωριανοί του διαμαρτήρονται μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Οι αρχές ανέκριναν τον πατέρα πριν τον αφήσουν. Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν πως ζητήθηκε εγγύηση για τον μικρό.

«Σήμερα αρνήθηκαν όταν πήγαμε στην αστυνομία ότι κλήτευσαν το παιδί υποστηρίζοντας πως η κλήτευση αφορούσε μόνο εμένα. Όταν είδαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ κατάλαβαν το σκάνδαλο και άλλαξαν στάση» είπε ο πατέρας.

الاحتلال يستدعي طفلا عمره 4 سنوات للتحقيق

#شاهد حدث في #القدس .. الاحتلال يستدعي طفلا عمره 4 سنوات للتحقيق In Jerusalem...Occupation authorities summon a 4-year old for investigation

Geplaatst door ‎Wadi Hilweh Information Center - Silwan مركز معلومات وادي حلوه -سلوان‎ op Dinsdag 30 juli 2019

Η αστυνομία του είπε επίσης να περιορίσει το παιδί στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον νόμο του Ισραήλ, Παλαιστίνιοι 12 ετών μπορούν να κατηγορηθούν για εγκληματικές πράξεις αλλά διεθνής οργανισμός για τα παιδιά σχολιάσει πως ακόμα και μικρότερης ηλικίας έχουν συλληφθεί και ανακριθεί από τις αρχές του Ισραήλ.

Στο χωριό του πιτσιρικά εκτιμούν πως η κλήτευσή του στόχο είχε να ασκηθεί τρομοκρατία μετά και την δολοφονία ενός 20χρονου. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν συνεχείς παρενοχλήσεις από τις δυνάμεις του Ισραήλ.