ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Κονγκό για δεύτερο κρούσμα του Έμπολα

 Συναγερμός στο Κονγκό για δεύτερο κρούσμα του Έμπολα
ASSOCIATED PRESS

Δεύτερο κρούσμα του ιού Εμπολα, εντοπίστηκε στο Κονγκό και οι Αρχές είναι σε συναγερμό στη χώρα. Το κρούσμα εντόπισαν υγειονομικοί αξιωματούχοι του Κονγκό, με τον ασθενή να είναι σε καραντίνα.

Το άτομο που φέρεται να κόλλησε τον ιό, βρίσκεται στη πόλη Γκόμα, ανατολικά της χώρας, στα σύνορα με την Ρουάντα. «Ενημερώθηκα για ένα κρούσμα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Εμπολα στην Γκόμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ. Αρούνα Αμπέντι, συντονιστής των επιχειρήσεων αντιμετώπισης του ιού, στην επαρχία Βόρειο Κίβου. Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα της ασθένειας στην πόλη των περίπου δύο εκατομμυρίων κατοίκων μετά την κήρυξη της επιδημίας τον Αύγουστο του 2018. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε τη 14η Ιουλίου, όταν και ο ασθενής, ένας πάστορας, κατέληξε.

Σε ανακοίνωση των γιατρών, αναφέρεται πως ο άνδρας «έφθασε στην Γκόμα τη 13η Ιουλίου 2019 από περιοχή με μεταλλεία στην επαρχία Ιτούρι, χωρίς να έχουν εκδηλωθεί συμπτώματα της ασθένειας. Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 22 Ιουλίου» και ότι νοσηλεύεται σε κέντρο θεραπείας του Εμπολα στην Γκόμα.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν όσοι άνθρωποι ήρθαν μαζί του σε επαφή από την ημέρα που φέρεται να προσβλήθηκε από τον ιό και όσοι βρεθούν, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται αμέσως. Αυτή είναι η δέκατη επιδημία του Εμπολα στη χώρα, όπου τον τελευταίο χρόνο έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.790 ανθρώπους. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επιδημία του ιού στην ιστορία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγριεύουν οι Αμερικανοί: «Κόψτε τα φτερά της Τουρκίας» ζητά αναλυτής

Χάος στο αεροδρόμιο: Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν στη βαλίτσα επιβάτη (pics)

Σχετικές ειδήσεις