ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό στη Λιέγη

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το μακελειό στη Λιέγη

Πήρε τη ζωή από έξι ανθρώπους, ο 33χρονος Νορντίν Αμρανί, ο μακελάρης της Λιέγης που εξαπέλυσε επίθεση σε κατάσταση αμόκ με χειροβομβίδες και ένα αυτόματο όπλο στην πόλη του Βελγίου.

Η θλίψη των οικογενειών των θυμάτων είναι αβάσταχτη, όμως η μαρτυρία που συγκλόνισε είναι αυτή της μητέρας του 17 μηνών βρέφους, που ξεψύχησε από τα πυρά του Αμρανί.

Η Ολίβια Λεμπλόνκ περιέγραψε τα τελευταία λεπτά που βρισκόταν στη ζωή ο γιος της Γκάμπριελ.

Ο μικρός Γκάμπριελ πάλευε για τη ζωή του επί 10 ώρες στο νοσοκομείο.

Η σφαίρα από το όπλο του μαροκινής καταγωγής κακοποιού τον βρήκε στην αγκαλιά της μητέρας του. Είχαν βγει για μια οικογενειακή βόλτα στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Saint Lambert.

«Ο Ρόμουαλντ (σύζυγος) μου έδωσε το μωρό όταν κατέβηκα από το λεωφορείο. Τον είχα στην αγκαλιά μου όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, μετά από μια λάμψη φωτός σαν αστραπή. Γύρισα το βλέμμα στο παιδί μου, που με κοίταζε στα μάτια. Ούρλιαξα. Είχε πληγωθεί στο πίσω μέρος του κεφαλιού του», είπε η μητέρα.

«Τα μάτια του παιδιού γύρισαν προς τα πάνω» και έχασε την επαφή με το περιβάλλον.

Οι γιατροί δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν τη σφαίρα, λόγω του σημείου. Όταν είχε μείνει μόνο μια ώρα ζωής στο παιδί, η μητέρα ειδοποίησε τους συγγενείς, που ήρθαν στο νοσοκομείο για να αποχαιρετίσουν το μικρό Γκάμπριελ. Λίγο πριν ξεψυχήσει τον βάπτισαν.

Το δικό του δράμα, όμως, περνά και ο αδελφός του ανθρώπου που σκόρπισε το θάνατο. «Είμαι ο αδελφός ενός τέρατος», λέει ο 34χρονος άνδρας στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Οι τύψεις για το έγκλημα του αδελφού του τον έχουν τσακίσει: «Θα ζήσω μόνο για το μέλλον των παιδιών μου και θα περιμένω το θάνατο».

Τα δυο αδέλφια είχαν πολύ στενή σχέση, μετά το θάνατο της μητέρας τους: «Ήμασταν σαν το γινγκ και το γιανγκ». Για την εγκληματική πορεία του αδελφού του κατηγορεί ότι έμπλεξε με «κακούς ανθρώπους».

«Νιώθω μεγαλύτερη θλίψη για τα θύματα παρά για τον ίδιο μου τον αδελφό», καταλήγει.