ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στο Τέξας: Εικόνες - σοκ από τη στιγμή της επίθεσης (pics)

Μακελειό στο Τέξας: Εικόνες - σοκ από τη στιγμή της επίθεσης (pics)
ASSOCIATED PRESS

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι συγκλονιστικές εικόνες από την ένοπλη επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας το Σάββατο (03/08).

«Πολλοί είναι οι νεκροί» από τη σημερινή ένοπλη επίθεση στο Ελ Πάσο , ανακοίνωσε η Ολίβια Ζεπέντα διευθύντρια του γραφείου του δημάρχου της πόλης αυτής στο Τέξας, μιλώντρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Τρεις είναι οι συλληφθέντες» και «αρκετοί είναι οι νεκροί», ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στο Τέξας Ντι Μάγκρο, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Δείτε φωτογραφίες από τη στιγμή της επίθεσης:

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 22 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Για την ώρα οι Aρχές δεν έχουν δώσει επίσημο αριθμό θυμάτων, ωστόσο οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 τραυματίες.

Δείτε στην gallery εικόνες από το σημείο της επίθεσης:

Μία γυναίκα, που μόλις έκανε τα ψώνια της σε σουπερμάρκετ της αλυσσίδας Walmart, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News πως άκουσε κάτι σαν «πυροτεχνήματα» την ώρα που αναζητούσε μία θέση στάθμευσης.

«Κατευθύνθηκα προς την έξοδο. Είδα έναν άνδρα με ένα μαύρο μπλουζάκι και ένα παντελόνι παραλλαγής να κρατά κάτι που έμοιαζε με όπλο. Στόχευε τον κόσμο και πυροβολούσε σε ευθεία βολή εναντίον του. Είδα τρεις, ή τέσσερις, να πέφτουν», τόνισε η ίδια γυναίκα ονόματι Βανέσα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης:

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στο σημείο.

«Συναγερμός για ένοπλη επίθεση. Παραμείνατε μακράν του εμπορικού κέντρου Σιέλο Βίστα», ανέφερε το προειδοποιητικό μήνυμα που ανέβασε στο Twitter η αστυνομία, λίγο μετά τις 20.00 (ώρα Ελλάδος).

Δείτε βίντεο τη στιγμή που καταφθάνουν άνδρες του στρατού:

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ενρίκε Καστίγιο, δήλωσε ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Επτά τραυματίες νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ελ Πάσο. Άλλοι 11 τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Del Sol Medical Center, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Βίκτορ Γκιερέρο.

«Σήμερα η κοινότητα του Ελ Πάσο επλήγη από μία φρικαλέα και παράλογη πράξη βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την ένοπλη επίθεση και εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Επίσης με τον κυβερνήτη Άμποτ επικοινώνησε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπιλ Μπαρ.

«Η σκέψη μου είναι στο Ελ Πάσο και θα ήθελα να το σκέφτεστε κι εσείς», τόνισε από την πλευρά του ο δημοκρατικός υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματός του Μπέτο Ο' Ρουρκ, που προέρχεται από την πόλη αυτή του Τέξας.