ΚΟΣΜΟΣ

Εργατικό ατύχημα με 15 τραυματίες στη Βουλγαρία

Εργατικό ατύχημα με 15 τραυματίες στη Βουλγαρία

Δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εργατικού ατυχήματος, που σημειώθηκε το πρωί, σε μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στη μικρή ορεινή πόλη Ελένα, στη Βουλγαρία.


Οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα, άλλοι έχουν πάθει δηλητηρίαση και άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, έπειτα από τη διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας στη συγκεκριμένη μονάδα.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ, το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, κατόπιν διαρροής ποσότητας (50-100 κιλά) της επικίνδυνης αυτής ουσίας στο χώρο εργασίας, έπειτα από κάποια λανθασμένο χειρισμό φορτηγού αυτοκινήτου.

Ευτυχώς οι 15 τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο της πόλης Βέλικο Τίρνοβο παρόλα αυτά σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, τρία άτομα νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Όπως διαβεβαίωσε, με δηλώσεις της στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Φόκους" η επικεφαλής της περιφερειακής υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος στο Βέλικο Τίρνοβο Ελένα Γρηγόροβα, δεν υφίσταται κίνδυνος μόλυνσης της ατμόσφαιρας της πόλης, καθώς ο κομμένος σωλήνας αποκαταστάθηκε άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί, επειδή τα συμπτώματα της δηλητηρίασης με αμμωνία εμφανίζονται εντός 24 ωρών.