ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί κανένας δεν πλησιάζει αυτή την παραλία στη Μαρμαρίδα;

Γιατί κανένας δεν πλησιάζει αυτή την παραλία στη Μαρμαρίδα;
Instagram

Παραλία στην περιοχή της Μαρμαρίδας στην Τουρκία, κλείνει για ψαράδες και κολυμβητές και ανοίγει αποκλειστικά για… καρχαρίες.

Η παραλία Boncuk, στη νοτιοδυτική Τουρκία, είναι το μοναδικό μέρος στη Μεσόγειο στο οποίο γεννούν οι σταχτοκαρχαρίες (carcharhinus plumbeus), ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Γι′ αυτό τον λόγο ανακηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή από την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Φυσικής Κληρονομιάς της Τουρκίας.

«Κάθε είδους αλιευτική και κολυμβητική δραστηριότητα στην παραλία είναι πλέον απαγορευμένη», δήλωσε ο επικεφαλής της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας. «Ο κόλπος είναι ρεζερβέ για τους καρχαρίες. Θα παρακολουθούνται δορυφορικώς μέσω ειδικών πομπών...», ανάφερε ο Ζαφέρ Κιζιλκάγια.

«Οι καρχαρίες που έρχονται στον κόλπο μπορούν να φτάσουν και δύο μέτρα μήκος. Φτάνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας, δεν έρχονται όταν οι θερμοκρασία ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την περιοχή, η θερμοκρασία του νερού υπερβαίνει τους 26 βαθμούς από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και τότε οι καρχαρίες φεύγουν», δήλωσε ο επικεφαλής της Μεσογειακής Εταιρείας Προστασίας, ο οποίος παρακολουθεί τους σταχτοκαρχαρίες από το 1987.

Δείτε στην gallery τους σταχτοκαρχαρίες:

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Συγκλονιστικές εικόνες – Η μάχη με τις φλόγες σε Υμηττό και Παιανία –181 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο χειριστής του φουσκωτού

Σχετικές ειδήσεις