ΚΟΣΜΟΣ

Θρύλος της όπερας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Θρύλος της όπερας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
pixabay

Διάσημος τενόρος φέρεται να έκανε ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις στις συνεργάτιδές του, υποσχόμενος υψηλότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε.

Οχτώ τραγουδίστριες και μια χορεύτρια καταγγέλλουν έναν από τους μεγαλύτερους αστέρες της όπερας, για σεξουαλική παρενόχληση.

O τενόρος έκανε ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις στις συνεργάτιδές του υποσχόμενος υψηλότερες θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να τις κακοποιούσε.

Το Associated Press επικοινώνησε με περισσότερους από τριάντα τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιούς, μουσικούς, καθηγητές που παραδέχθηκαν ότι έχουν υπάρξει μάρτυρες της «ανάρμοστης», όπως λένε, σεξουαλικής συμπεριφοράς από τον 78χρονο θρύλο της όπερας.

Τα περιστατικά χρονολογούνται στα τέλη της δεκαετίας του 1980, κυρίως σε όπερες όπως του Λος Άντζελες ή της Ουάσινγκτον, όπου ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής.

Ο ίδιος ο τενόρος, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς τις «λανθασμένες». Η δική του εκδοχή είναι πως «όλες οι σεξουαλικές σχέσεις που είχα ήταν 100% συναινετικές».

Σχετικές ειδήσεις