ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Πέθανε το ντιγκόνγκ που είχε γίνει viral (vid)

Τραγωδία: Πέθανε το ντιγκόνγκ που είχε γίνει viral (vid)
Associated Press

Το ορφανό ντιγκόνγκ είχε γίνει viral όταν διασώθηκε πριν από μερικούς μήνες στην Ταϊλάνδη

Η Marium έγινε γνωστή μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τη διάσωσή της, όταν οι κτηνίατροι αγκάλιαζαν το θαλάσσιο πλάσμα και εκείνο έδειχνε να χαμογελάει.

Την περασμένη εβδομάδα η Marium παρουσίασε ενδείξεις άγχους και αρνήθηκε να φάει, επειδή της επιτέθηκε ένα άλλο ντιγκόνγκ. Στους πνεύμονες της βρέθηκαν κομμάτια πλαστικό, ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση γύρω από την ρύπανση των υδάτων.

Δείτε στο βίντεο την Marium:

Οι κτηνίατροι ανέφεραν ότι το πλαστικό που κατανάλωσε της προκάλεσε λοίμωξη στο στομάχι. Το τμήμα θαλάσσιων και παράκτιων πόρων της Ταϊλάνδης (DMCR) προειδοποιεί για τις συνέπειες των απορριμμάτων στα νερά των ωκεανών.

Οι μώλωπες που βρήκαν στο σώμα της, επιβεβαιώνουν επίθεση από άλλο ντιγκόνγκ.

«Όλοι είναι λυπημένοι για αυτή την απώλεια», δήλωσε η Nantarika Chansue, διευθύντρια της μονάδας φαρμάκων για τα υδρόβια ζώα του Πανεπιστημίου Chulalongkorn στην Μπανγκόκ.

Τι είναι το Dugong dugon

Το ντιγκόνγκ ή ντουγκόνγκ (επιστημονική ονομασία Dugong dugon, παλαιότερη ονομασία αλικόρη) είναι θαλασσινό μεγαλόσωμο θηλαστικό ζώο, που ανήκει στην τάξη των σειρήνων, ή σειρηνοειδών, ως μόνος αντιπρόσωπος της οικογένειας των ντιγκονγκιδών (ή αλικοριδών). Το ντιγκόνγκ είναι το μικρότερο της τάξης των σειρήνων, στην οποία ανήκουν και οι τριχεχίδες με τον μανάτο. Τα δύο αυτά ζώα αποκαλούνται συχνά "θαλάσσιες αγελάδες". Το όνομα ντιγκόνγκ προέρχεται από τη λέξη duyung, που σε διάλεκτο της Μαλαισίας σημαίνει "κυρά της θάλασσας" ή "γοργόνα".

Με πληροφορίες από το theguardian.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (χάρτες)

Αυτός είναι ο εμπρηστής: Έλληνας, ψυχικά υγιής και οικογενειάρχης – Στο «φως» συγκλονιστικά στοιχεία

Σχετικές ειδήσεις