ΚΟΣΜΟΣ

Αστεροειδής - τέρας θα πλησιάσει αρκετά την Γη: Υπάρχει κίνδυνος; Τι λένε οι επιστήμονες;

Αστεροειδής - τέρας θα πλησιάσει αρκετά την Γη: Υπάρχει κίνδυνος; Τι λένε οι επιστήμονες;

Προβληματισμός από δημοσιεύματα ξένων, σκανδαλοθηρικών εφημερίδων που αναφέρουν ότι έχει σημάνει« συναγερμός» στα γραφεία της NASA, καθώς ένας τεράστιος αστεροειδής με την ονομασία «Ο Θεός του χάους», αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τον πλανήτη μας - Ποια είναι όμως η αλήθεια; Τι λέει η επιστημονική κοινότητα; 

Με πλάτος 340 μέτρων, έχει την ονομασία 99942 Apophis και ταξιδεύει με 25 χιλιάδες μίλια την ώρα.

Η πρώτη πρόβλεψη της NASA αναφέρει πως θα περάσει αρκετά κοντά από τη Γη το 2029 και σε απόσταση μόλις 19 χιλιάδων μιλίων.

Το μέγεθος του «Θεού του Χάους», είναι τόσο μεγάλο, που θα η πορεία του από την Σελήνη θα διαρκέσει μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Όπως αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Daily Star, ο αστρονόμος της NASA, Davide Farnocchia ανέφερε, πως η παραμικρή διαφοροποίηση της πορείας του τεράστιου αστεροειδή μπορεί να προκαλέσει τον Αρμαγεδδώνα.

Υπογραμμίζει ωστόσο πως: «Γνωρίζουμε πως δεν θα περάσει αλώβητος από την τροχιά της Γης. Θα χάσει μεγάλο μέρος της ταχύτητάς του. Τα προγνωστικά μας μοντέλα έχουν δείξει πως το μαγνητικό πεδίο της Γης θα προκαλέσει κάποιες αλλαγές στην επιφάνειά του».

Ο αστεροειδής θα είναι ορατός το 2029 από την Αυστραλία.

Ποια είναι η αλήθεια; Υπάρχει κίνδυνος για την Γη;

Η επιστημονική κοινότητα έχει απαντήσει εδώ και χρόνια πως όχι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Είναι ένας αστεροειδής της κατηγορίας «Near Earth Object», γεγονός που σημαίνει πως η τροχιά του διέρχεται κάποιες φορές κοντά από τη Γη.

Κάτι τέτοιο θα γίνει και στις 13 Απριλίου 2029, όταν ο Apophis θα περάσει σε απόσταση περίπου 30 έως 40 χιλιάδων χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

Η πιθανότητα ο Apophis να συγκρουστεί με τη Γη το 2029, έχει αποκλειστεί ήδη από το 2013 κατόπιν μετρήσεων που έγιναν κατά την τότε διέλευσή του σύμφωνα με το αξιόπιστο earthsky.org.

Το ίδιο ισχύει και για την κοντινή διέλευση του το 2036, όπως αναφέρει η NASA.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητική στέγη & Airbnb: Ο νέος χάρτης των ενοικίων – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε όλη την Ελλάδα

Αυτός είναι ο εμπρηστής στην Ελλάδα: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για το προφίλ και τη δράση του

Σχετικές ειδήσεις