ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μπολσονάρου στέλνει στρατό για την καταστολή των πυρκαγιών στο Αμαζόνιο - Βοήθεια από τον Τραμπ

Ο Μπολσονάρου στέλνει στρατό για την καταστολή των πυρκαγιών στο Αμαζόνιο - Βοήθεια από τον Τραμπ
AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έδωσε εντολή για την αποστολή του στρατού για να καταστείλει τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που καίνε τον Αμαζόνιο, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Χοράιμα Αντόνιο Ντενάριουμ.

Το μέτρο, που λαμβάνεται έπειτα από την υπογραφή ενός προεδρικού διατάγματος από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο, εξουσιοδοτεί από το Σάββατο τους κυβερνήτες των Πολιτειών της χώρας που εμπλέκονται στην κατάσβεση των πυρκαγιών του Αμαζονίου να κινητοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις «για προληπτικές και κατασταλτικές ενέργειες κατά περιβαλλοντικών εγκλημάτων», καθώς και για «τον εντοπισμό και την καταπολέμηση πυρκαγιών».

Βοήθεια στέλνει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι προσέφερε στον Βραζιλιάνο ομόλογό του Ζαΐχ Μπολσονάρου τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην καταστολή των πυρκαγιών που κατακαίνε το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου», είπε με ανάρτησή του στο twitter ο Τραμπ, επισημαίνοντας τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

«Του δήλωσα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τζόκερ: Αυτή είναι η υπερτυχερή που κέρδισε τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ (pics)

Καιρός: Στα ύψη το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο – Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι (χάρτες)

Σχετικές ειδήσεις