ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ: 17 μωρά με το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από εγκληματικό λάθος

ΣΟΚ: 17 μωρά με το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από εγκληματικό λάθος
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: (AP Photo/Sabina Pierce)

Τουλάχιστον 17 βρέφη στην Ισπανία διαγνώστηκαν με το λεγόμενο «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από τη λήψη μολυσμένου φαρμάκου, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Τα μωρά έλαβαν ένα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση παθήσεων γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, το φάρμακο ήταν αναμεμειγμένο με μινοξιδίλη, μια ουσία που εμπεριέχεται σε φάρμακα για την τριχόπτωση.

Τα βρέφη εμφάνισαν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, η οποία ευτυχώς υποχώρησε όταν τα παιδιά σταμάτησαν να παίρνουν το φάρμακο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μάλιστα, το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε από τους γονείς παιδιών που λαμβάνουν σκευάσματα με ομεπραζόλη να επισκεφτούν τα φαρμακεία της γειτονιάς τους για να διαπιστώσουν εάν το σιρόπι προέρχεται από τη μολυσμένη παρτίδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, στις 11 Ιουλίου η ισπανική υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας εξέδωσε προειδοποίηση για μια παρτίδα ομεπραζόλης.

Μέχρι τις 6 Αυγούστου, η υπηρεσία είχε προχωρήσει στην ανάκληση άλλων 22 παρτίδων.

Πριν από την ανάκληση του Ιουλίου, το υπουργείο Υγείας είχε ενημερωθεί για 13 περιστατικά υπερτρίχωσης, ενώ λίγο καιρό αργότερα έγιναν γνωστές άλλες περιπτώσεις στην Γρανάδα.