ΚΟΣΜΟΣ

Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Ναυτική τραγωδία στην Καλιφόρνια – Φόβοι για δεκάδες νεκρούς
Twitter/USCG Los Angeles

Για δεκάδες ανθρώπους χωρίς τις αισθήσεις τους κάνουν λόγο οι πυροσβέστες. 

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί ένα σκάφος στα ανοικτά της Καλιφόρνια κοντά στην Σάντα Κρουζ, με περισσότερους από 30 επιβαίνοντες.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 05:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) όταν το πλήρωμα εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείριση διάσωσης από την θάλασσα και τον αέρα.

Το σκάφος χωρητικότητας 46 ατόμων έπιασε φωτιά ενώ έπλεε κοντά στο Platts Harbor στο νησί Santa Cruz και ενώ οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν. Τοπικός αξιωματούχος δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη νεκρών, ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι δεκάδες.

Το σκάφος το οποίο ονομάζεται Conception, είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σάντα Μπάρμπαρα την Παρασκευή το βράδυ για το τριήμερο του Labor Day και θα επέστρεφε το βράδυ της Δευτέρας.

«Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή από τοπικούς φορείς για να βοηθήσουν περισσότερα από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών (22.86 μέτρα) κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ», ανέφερε μέσω Twitter.

Η πρώτες εικόνε από το σημείο:

Σύμφωνα με το Λιμενικό του Λος Αντζελες, υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν διαδωθεί ενώ γίνεται λόγος για έναν τραυματία.