ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις για «στημένα» στην Ιταλία

Συλλήψεις για «στημένα» στην Ιταλία

Δεκαεπτά άτομα συνέλαβε η ιταλική αστυνομία, μεταξύ των οποίων και τoν πρώην ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ντόνι, στο πλαίσιο έρευνας για «στημένα» παιχνίδια.

Οι συλλήψεις έγιναν σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας, μετά από δικαστική έρευνα των αρχών της Κρεμόνα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και επαφές με εγκληματικές οργανώσεις στη Σιγκαπούρη και την Ανατολική Ευρώπη.

«Αυτό είναι μόνο η αρχή. Ας ελπίσουμε ότι θα 'καθαρίσει' αυτό το όμορφο παιχνίδι, που λέγεται ποδόσφαιρο» δήλωσε ο εισαγγελέας της Κρεμόνα, Ρομπέρτο ντι Μαρτίνο, ο οποίος προσέθεσε ότι ένας από τους υπόπτους παραδέχτηκε ότι έστηνε παιχνίδια για περισσότερα από 10 χρόνια.

Στον πρώην μέσο της Αταλάντα και της Εθνικής Ιταλίας, Κριστιάνο Ντόνι, είχε ήδη επιβληθεί ποινή αποκλεισμού για 3,5 χρόνια, σε προηγούμενη έρευνα των ιταλικών ποδοσφαιρικών αρχών. Ο Ντόνι τότε επέμενε ότι είναι αθώος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί νυν και πρώην ποδοσφαιριστές της Serie B βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται τα παιχνίδια της Αταλάντα, η οποία ανέβηκε κατηγορία φέτος, καθώς και τρία παιχνίδια ομάδων της Serie A, τα οποία στην έρευνα έχουν ονομαστεί «Τελευταίο στοίχημα» (Last Bet).