ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα (pics+vids)

Κίεβο: Συνελήφθη ο ένοπλος που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα (pics+vids)
Ukrainian Police Press Office via AP

Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που απειλούσε να ανατινάξει γέφυρα στο Κίεβο και άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης (18/09) στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, όταν ένας ένοπλος άνδρας, που είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό, απειλούσε να ανατινάξει τη γέφυρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης, o άνδρας φέρεται να απειλούσε ότι θα ανατινάξει και κυβερνητικά κτήρια.

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη του άνδρα και σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών δεν υπήρξε τραυματισμός. Ο ένοπλος ήταν μάλλον υπό την επήρεια ναρκωτικών, δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο:

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο ένοπλος είναι ένας 42χρονος στρατιωτικός, ο οποίος είχε πολεμήσει εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. Κατάγεται από την Κριμαία και τον Ιούνιο είχε παραδώσει στις αστυνομικές αρχές ένα κιλό εκρηκτικής ύλης, δηλώνοντας ότι το βρήκε σε ένα χωριό.

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του ένοπλου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπόθεση αξιολογήθηκε ως ενδεχόμενη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Στο σημείο έσπευσαν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, αστυνομικοί σκύλοι και ομάδα αντιμετώπισης εκρηκτικών μηχανισμών, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων άνοιξε πυρ και απειλεί να πυροδοτήσει μια βόμβα. Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναλάβει την επιχείρηση. Στο σημείο είναι παρόντες εκπρόσωποι από όλες τις υπηρεσίες. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των τρένων στη γέφυρα διακόπηκε», σύμφωνα με το μπλογκ της εκπροσώπου Τύπου Οξάνα Μπλίτσικ.

Η κίνηση σε πολλούς σταθμούς του μετρό του Κιέβου διακόπηκε, λόγω της απειλής για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παραπονιόταν πως την «χτυπάνε» τα παπούτσια της – Δείτε τελικά τι συνέβη (photos)

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Σχετικές ειδήσεις