ΚΟΣΜΟΣ

Με μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απειλεί η Τουρκία

Με μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων απειλεί η Τουρκία

Ένα ενδεχόμενο μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων προέβλεψε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς, στην περίπτωση που ψηφιστεί το σχέδιο νόμου από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση με το οποίο αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων.

«Ο τουρκικός λαός είναι συναισθηματικός, εκφράζει τις αντιδράσεις του. Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι θα μπορούσε να επέμβει, επιλέγοντας το σούπερ μάρκετ από το οποίο θα ψωνίσει, ποιο γιαούρτι θα αγοράσει, ποιο αεροσκάφος θα πάρει», δήλωσε ο Μπαγίς, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στα προϊόντα που πιθανόν θα μποϊκοτάρουν οι Τούρκοι, ο Μπαγίς δήλωσε: «Τα καλλυντικά, τα αρώματα, τα ρούχα ... Οι συμπολίτες μου είναι αρκετά έξυπνοι για να διακρίνουν μεταξύ των εισαγόμενων προϊόντων και αυτών που κατασκευάζονται στη χώρα».

«Σε αυτή τη χώρα, οι άνθρωποι έχουν ήδη χύσει το κρασί στους δρόμους, έχουν κάψει τα σακάκια και τις γραβάτες τους. Αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις τους», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Από τη μεριά της, η γαλλική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι η απόφαση να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Αρμενίων αποτελεί «επίθεση κατά της Τουρκίας».

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ιδέα ότι οι γενοκτονίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη φιλοσοφία αυτού του κειμένου και δεν βλέπει μια επίθεση εναντίον της Τουρκίας» δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Βαλερί Πεκρές.